Nieuws

Dedem Architectuur is op zoek naar een ambitieuze stagiair(e):

Dedem Architectuur is altijd op zoek naar ambitieuze studenten die ervaring wil opdoen ons architectenbureau in Dedemsvaart. Inmiddels is de stage-plek vanaf september 2018 vervuld, maar vanaf januari / februari 2019 hebben wij weer een plek beschikbaar. Neem gerust contact met ons op om ervaring te kunnen opdoen en werken aan leuke en interessante projecten.

Wij vragen:

  • Serieuze en ambitieuze werkhouding;
  • Goede kennis van MS Office;
  • Ervaring in CAD tekenen, Dedem Architectuur werkt met oa. Arkey/ Adomi en Sketch-up;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je volgt een opleiding MBO -/ HBO-bouwkunde;
  • Je bent minimaal 4 maanden beschikbaar.

Wij bieden:

  • Een inspirerende en uitdagende stage binnen een professionele organisatie;
  • Een werkplek binnen een ambitieus team dat werkt met passie en toewijding;
  • Een marktconforme stagevergoeding;
  • Informele no-nosense omgangsvormen;

Enthousiast geworden na het lezen van dit profiel?

Neem dan contact op met Dedem Architectuur; info@dedemarchitectuur.nl

 


Dedem Architectuur in de media:

Dedem Architectuur heeft in opdracht van combinatie Veenstra – Nuvelstijn een ontwerp opgesteld voor de nieuwbouw van de winkel voor Oosterom Mode en 15 appartementen aan de noordkant van de Markt in Dedemsvaart. Zie onderstaand persbericht welke gepubliceerd is in de Stentor 21 december 2016:

De Markant Dedemsvaart

 


Building Information Model (BIM)

BIM-modelDoor middel van het ontwerpen en tekenen in 3D maakt dat de gebruiker / toekomstige bewoner sneller en duidelijker een ruimtelijker beeld krijgt van zijn/haar gebouw ( woning). De opdrachtgever kan sneller tot inzicht komen over de functionele, technische en esthetische aspecten van het gebouw en het is een stuk eenvoudiger de wensen inzichtelijk maken.

Het Bouw Informatie Model  (BIM) gaat verder dan dit 3D tekenen. In het BIM-model kunnen de verschillende ontwerp- en  ook uitvoerende partijen hun bouw-onderdeel toevoegen aan één en hetzelfde digitale model. Dit bevordert de samenwerking tussen ontwerp en uitvoeringspartijen, draagt zorg voor minder fouten en faalkosten.

Dedem Architectuur gebruikt de software van Arkey- Twee Snoeken- Adomi  voor haar 3D modelleringen. Meer info..? Informeer vrijblijvend bij ons.

 


Nieuwsbrief Dedem Architectuur #2:

Onlangs is de 2e nieuwsbrief van Dedem Architectuur verzonden. Deze kunt u hier nalezen. Wilt u de volgende nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur een e-mail naar info@dedemarchitectuur.nl o.v.v. nieuwsbrief.

 


Bedrijvenspecial Weekblad De Toren:

Onlangs is door weekblad De Toren een fraaie glossy verspreid over de bedrijven in de gemeente Hardenberg. Dedem Architectuur heeft een mooie pagina gekregen in deze glossy. Via deze link, kunt u onze bedrijfspagina downloaden, die zich op pag. 11 bevindt.

 


Nieuw Bouwbesluit per 1 juli 2015:

De wijzigingen hebben met name betrekking op het versoepelen van de regels voor particulier opdrachtgeverschap en studentenhuisvesting. Ook worden aanpassingen doorgevoerd die betrekking hebben op de toegankelijkheid van publieke gebouwen.

Voor wat betreft de particuliere markt hebben wij voor u de nieuwe punten samengevat. PDF- wijziging Bouwbesluit 010715

Heeft u wellicht vragen of zoekt u naar mogelijkheden..? Neem gerust contact met ons op.

 


Regels vergunningvrij bouwen per 1-11-2014 gewijzigd:

Bewoners en bedrijven kunnen per 1 november eenvoudiger aan- of uitbouwen, bijgebouwen plaatsen of andere kleine bouwwerken aan de achterkant van een woning of ander hoofdgebouw neerzetten. Het vergunningvrij vergroten van het hoofdgebouw wordt bijvoorbeeld uitgebreid van 2,5 naar 4 meter en het wordt mogelijk om in het achtererf bij een woning een woongelegenheid voor mantelzorg te plaatsen. Daarnaast gaat vaker de korte (reguliere) procedure van acht weken in plaats van zes maanden gelden voor de omgevingsvergunning om af te wijken van het bestemmingsplan. Die eenvoudige procedure gaat bijvoorbeeld gelden voor tijdelijke activiteiten tot een duur van 10 jaar.

De nieuwe regels  kunt u hier vinden. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op  0523 – 615001.

 


Oplevering en ingebruikname van het TT Instituut in Assen:

Tijdig binnen de planning en ruim voor het begin van het nieuwe schooljaar 2014-2015 is de nieuwbouw van het TT Instituut opgeleverd! Inmiddels is door het Drenthe- College en Innovam het gebouw in gebruik genomen. Het nieuwe schoolgebouw heeft een prominente plek aan het TT-Circuit in Assen. Klik hier voor actuele foto’s van dit fraaie complex en toelichting.

Donderdag 11 september heeft Dagblad van het Noorden een groot artikel gewijd aan het TT Instituut.

TT_ Instituut

 


Start uitvoering 2e Centrumplan Ontwikkeling Gramsbergen:

Maandag 1 september is de aannemerscombinatie Plegt Bouw Ootmarsum & bouwbedrijf Gebr. Kleinjan uit Daarle begonnen met de uitvoering van de 2e fase van Centrumplan Ontwikkeling in Gramsbergen. Dit ontwerp bestaat uit een commerciële plint met drie  ruime appartementen erboven. Vrijwel alle commerciële ruimtes zijn inmiddels verhuurd. o.a. de Regiobank zal  hier gevestigd worden.

 


Dedem Architectuur in de media:

Op donderdag 7 augustus was RTVOost te gast in Dedemsvaart. Hierbij de link naar de uitzending, vanaf de 16e minuut gaat de reportage over o.a. de Markthal Dedemsvaart en overige werken van Dedem Architectuur. http://iturl.nl/snVFW6

 


Feestelijk startmoment van de bouw 11 laanwoningen Berlage Hof Groningen:

Op donderdag 5 juni is het feestelijke startmoment van de bouw van de 11 Laanwoningen in Berlage-Hof Groningen. Het betekent tegelijkertijd het begin van de ontwikkeling van een gloednieuwe woonbuurt in de Korrewegwijk. Op dit moment zijn nog enkele Laanwoningen beschikbaar. Meer informatie over deze nieuwe woningen zijn te vinden op : Berlage Hof en 11 laanwoningen.

 


Opening Markthal en ’t olde Postkantoor Dedemsvaart:

Onder grote belangstelling is op dinsdagavond 15 april de Markthal aan de Markt in Dedemsvaart officieel geopend. Vanaf 20:oo u. ’s avonds was er open huis in de Markthal en grandcafé ’t olde Postkantoor. Veel belangstellingen namen de moeite om de initiatiefnemer, dhr. A. Kruidhof van Heering Vastgoed en de uitbaters fam. de Wagt, hiermee te feliciteren. Een impressie van deze avond is te vinden op: Markthal Dedemsvaart.

 


Opening Plus Alfring Gramsbergen:

Dinsdag 22 oktober is de nieuwe Plus Markt in Gramsbergen geopend.  Tot ruim een uur na de opening stonden nog vele inwoners van  Gramsbergen in de rij te wachten om de familie Alfring te feliciteren met de opening van de nieuwe Plus Markt. In 6 maanden tijd  is door de aannemers hard gewerkt om de opening tot een succes te krijgen. Vanaf eind december 2013 zijn de 8 bovenliggende appartementen verhuurt.

 


Dedem Architectuur nu ook op twitter:

Actuele nieuwsitems van ons bureau zijn terug te lezen op ons twitteraccout: twitter.com/DedemArchitect of op twitter

 


In het nieuws:

Uit de Dedemsvaartse Courant van 16 april 2013.

Dedemsvaartse Courant

klik op de afbeelding om te vergroten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren